Illúziók Múzeuma Athénban: élménydús kalandok kicsiknek és nagyoknak

Nem csupán a kortárs filozófusok válnak izgatottá a misztikummal teleszőtt történelmi Athéntól, hanem sokan mások is, akiket lenyűgöz e színpompás kulturális-társadalmi atmoszféra. A város utcáit járva, eltelhetünk egy ősmúltba visszatekintő kultúra még ma is elragadó, kézzel fogható múltjával, melynek mindennapjai emlékeinkbe idézik a dicső görög örökséget, mindannyiunk gazdag művelődéstörténeti hagyatékát.

Szinte biztosak lehetünk abban, hogy Athén neve hallatán rögtön lelki szemeink elé idézzük a városvédő Athéné istennőt, az Athéni Egyetemet, a Zeusz-templomot, az Attikai-síkságot, az Akropoliszt. A város, mely a nyugati civilizáció bölcsőjeként vált mindannyiunk számára elsődleges értékké, büszkén tudta magáénak Szókratészt és Arisztotelészt…

Athén vonzerejét az utóbbi időkben tovább növeli a város történelmi központjának szívében elhelyezkedő – Sakis Tanimanidis, valamint Miltos Kambouridis által alapított – Illúziók Múzeuma. A jellegzetes múzeum a maga 400 négyzetméteres területével, 80 kiállításával, valamint vizuális játékának izgalmával örvendezteti meg az odalátogatókat.

E rendkívüli épület a szórakozást új szintre emelte, melyben a tudományos (matematikai, biológiai, pszichológiai) alapú kiállítások megtévesztik az odalátogatók érzékszerveit – tükrös trükkökkel, a gravitáció és méretarány törvényeivel játszva példaképpen.

A szórakoztatva és játszva tanulással szolgáló Illúziók Múzeuma különleges módszerek beiktatásával tanítja látogatóit a látásról, az észlelésről, az emberi agyról és a tudományról egyaránt. A rejtvények rajongói sem maradnak kimagasló élmények és izgalmas kihívások nélkül.

A világ hagyományos múzeumaihoz viszonyítva az Illúziók Múzeumának látogatói megtehetik, hogy kedvükre kiereszthessék hangjukat, ha az éppen kikívánkozik a rendkívüli impressziók befogadása közben. A legkisebbek is temérdek élménnyel a tarsolyukban távozhatnak e nem hétköznapi helyről, ahol esélyt kapnak arra, hogy kreatív játékokkal és felszabadultan tanulhassanak.

Ideális a vidáman tanulságos kikapcsolódásra vágyó családok, barátok, vállalati találkozók, rendezvényen résztvevők számára.

Legyen a feltöltődés kellemes és egyedi az Athén szívében fellelhető Illúziók Múzeumának meglátogatásával!

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?