Görögország biztonságos utazási célpont lesz a koronavírus válság miatt?

Május 4-én a görög hatóságok elkezdték megszüntetni a korlátozásokat, amelyek az embereket arra késztette, hogy maradjanak otthonukba. Görögország lassan, de fokozatosan új szakaszba lép a koronavírus válságában. 

Szerencsére a lépések megerősítették, amit már tudunk és a halálozási arány továbbra is nagyon alacsony maradt, összehasonlítva más országokkal, amelyek Görögországot felvették a legbiztonságosabb országok listájára.

Görögország éppen hogy legyőzte a gazdasági recesszió majdnem tíz évét, és még mindig felépülőben van, így egyáltalán nem hiányzott nekik ez a válság. A turizmus fontos szerepet játszik az ország gazdaságában, amely a GDP ¼-jét termeli ki. Ennek ellenére a görög hatóságok eltökélt szándéka, hogy módszereket és megoldásokat találjanak a koronavírus, turizmusra gyakorolt ​​gazdasági hatásának enyhítésére.

Jelenleg is készülnek lépések a szállodák, kikötők, jachtok, turistabuszok, repülőgépek, kompokra vonatkozóan. A feltételeknek azonban olyanoknak kell lenniük, hogy sem a polgárok, sem a rendeltetési helyek hírneve, sem a látogatók egészsége nem lehet veszélyeztetett. 

A cél az, hogy Görögország legyen az első országok között, amelyek véglegesítették a turizmusról szóló terveket.

A görög turizmus már készen áll

A görög turizmus már készen áll a turisták fogadására, ezt már számtalan Görög politikus és szakember megemlítette a napokban, de ha például a német, az orosz vagy az amerikai kormány karanténba helyezi azokat, akik visszatérnek Görögországból, akkor veszélyeztetve lesz a turisták bejövetele a Görög tengerpartokra. Diplomáciai lépésekre van szükség, és a munkacsoportok már együttműködnek egyes országokkal a határok mielőbbi megnyitása érdekében.

Annak ellenére, hogy azt állítják már jöhetnek a turisták a kép még nem teljesen világos, de arra számítanak, hogy júniusra világosabb lesz lesz a helyzet a beutazásokkal és a karantéokkal kapcsolatban. 

Az utazási irodák és az utazásszervezők is jelen pillanatban számos májusban és júniusban tervezett utazási foglalás törlésével foglalkoznak és az új foglalások száma nagyon csekély. Mindenesetre sok turisztikai vállalkozásnak nagyon nehéz nyara lesz és a válság által okozott károkért hátrányos helyzetbe kerülhetnek.

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?