Görögország, a mediterrán szigetvilág paradicsoma

Görögország népszerű idegenforgalmi célpont, amelyet minden évben több millióan keresnek fel a világ minden tájáról. Történelmi látnivalói, ókori nevezetességei éppen olyan kedveltek, mint látványos tengerpartjai és mennyei gasztronómiája.

Ha igazán a földi paradicsomban szeretnénk érezni magunkat, akkor érdemes valamelyik sziget mellett letenni a voksot, mely garantáltan különleges élményeket kínál majd.

Krétától Mykonosig

Görögország összesen 168 lakott szigettel rendelkezik, melyek az Égei-tengeren és a Jón-tengeren követik egymást. A szigetvilág alapvetően nyolc fő szigetcsoportra oszlik.

Kréta a legnagyobb sziget, amely rengeteg látogatót vonz, de a Jón-szigetek népszerű turisztikai célpontjának számít Korfu, Kefalonia és Zante is. A Cyclades-szigeteken olyan páratlan szépségű szigetek találhatóak meg, mint a kék kupolás házairól híres Santorini, vagy a pezsgő éjszakai élettel bíró Mykonos.

Egyszerű megközelíthetőség

A nagyobb görög szigetek rendszerint saját repülőtérrel rendelkeznek és nemzetközi járatokat fogadnak. Ha azonban az úti cél valamelyik kisebb sziget, akkor szinte biztosan komppal kell majd azt megközelíteni.

Fontos tudni, hogy a menetrend és az árak szezononként változnak, így érdemes előre tájékozódni. Mivel a szigetek viszonylag nagy területen helyezkednek el, ezért a hajóút akár több órás is lehet. Unatkozni azonban biztos nem fog, hiszen mélykék tenger, páratlan látvány és sirályok követik végig az utat.

Korrekt árak főszezonban is

A repülőjegy vásárlás és a szállásfoglalás korrekt áron elérhető, ám ha étkezésről van szó, akkor célszerű megválogatni, hogy milyen megoldást válasszunk. Az apartmanokban főzési lehetőség is áll rendelkezésre a legtöbbször, így összedobhatunk egyszerű fogásokat akár húsz perc alatt.

Természetesen a helyi éttermek nem maradhatnak ki a nyaralásból, de megéri utánanézni a világhálón, melyek kínálnak minőségi fogásokat elérhető áron. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kikötőkben és a nagy látványosságok környékén rendszerint többet elkérnek az ételért és italért.

A legjobb strandokat Naxos és Paros szigetén érdemes keresni, ha pedig a természet csodái érdekelnek, akkor Kréta kihagyhatatlan. Hydra kétségkívül a legszebb területtel bír, ha pedig romantikára vágyunk, akkor a hegyoldalba épült Santorini lehet a legjobb választás.

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?