Mikor érdemes Horvátországba utazni?

Horvátország lenyűgöző természeti szépségeivel, páratlan történelmével sokak kedvenc úti céljának számít. Területén megtalálható minden, ami szükséges a tökéletes kikapcsolódáshoz.

Lógathatod a lábad a tengerparton, napfürdőzhetsz vagy hódolhatsz a tengerparti sportok kínálta lehetőségeknek. A horvát gasztronómia fenséges boraival és az ízletes, tenger gyümölcseivel készített fogásaival szintén felejthetetlen élményeket kínál.

Főszezonon kívül

De mégis melyik időszakban érdemes felkeresni Horvátország területét. Fontos, hogy tisztázzuk, milyen célból szeretnénk utazni. Az októbertől áprilisig tartó hónapokban az árak a főszezonnal összehasonlítva igen alacsonyak. Ekkor az Adriai-tenger partján a látvány az maximum, ami vonzó lehet, de a fürdőzéshez inkább a gyógyfürdőket és a wellness hoteleket érdemes választani.

Dubrovnik vagy Zágráb remek választás, ráadásul a szezonon kívüli időszakban láthatod igazán, hogy miként élnek a helyiek. A horvát fesztiválok is megérnek egy misét, érdemes róluk a helyi naptárakban nézelődni.

Akár az újévet is töltheted Horvátországban, ha valami igazán különleges, a hazaitól eltérő élményre és helyszínre vágysz. A hotelekben, fürdőkben szaunázhatsz, masszázsokon vehetsz részt és persze a fedett medencék előnyeit is kihasználhatod.

Főszezon júniustól augusztusig

A nyári hónapok kétségkívül főszezonnak számítanak a horvát idegenforgalomban. Ilyenkor egymást érik a zenei fesztiválok, a tengerpartok nyüzsgő tömeggel vannak tele, és az éjszakai élet sem hagy maga után kívánnivalót a nagyvárosokban.

Talán az egyetlen hátrány ilyenkor az, hogy szinte mindenhol nagyon sok a turista és a városnézésekhez is gyakran túl meleg van. Ettől függetlenül azonban töretlen népszerűségnek örvend a nyár Horvátországban és a magyar turisták is jelentős számban felkeresik területét.

Elő-és utószezon Horvátországban

A májusi és szeptemberi hónap a szezonon kívül pihenés előnyeit kínálja, de mégis akad lehetőség a fürdőzésre és a nyár szépségeinek megélésére. Az időjárás gyakran elég meleg e két hónapban és mégsem kell attól tartani, hogy egy talpalatnyi hely nem lesz a strandon.

Ilyenkor az ország nemzeti parkjai is figyelmet érdemelnek, a természet szépségeinek közelében egyedülálló élményben lehet része azoknak, akik pihenni, kikapcsolódni szeretnének határainkon túl.

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?