Horvát ingatlan vásárlás feltételei

Igen csábító lehet egy horvát ingatlan akár több szempontból is. A magyar turisták körében igen közkedvelt úticélnak számít Horvátország, melynek legfőbb oka, hogy itt van a szomszédban.

Horvát ingatlan vásárlás esetén érdemes pár szempontot figyelembe venni. Az elmúlt években akár 15-20 %-kal növekedhettek ezeknek az ingatlanok az áruk. Amely a keresettségnek és a magas életszínvonalnak köszönhető. Tény és való, hogyha Horvátországban szeretnénk nyaralni, akkor fel kell készülnünk arra, hogy az nem olcsó mulatság lesz.

Viszont, ha megengedhetjük magunknak és évről évre vissza járunk, akkor hosszútávon egy ingatlanba való befektetés igen komoly befektetésnek számít. Amely nem csak a mi kényelmünket biztosíthatja, de akár profitálhatunk is belőle. Bárki, aki ilyesmiben gondolkodik, fontos, hogy figyelembe vegye, hogy mindegy milyen ingatlanról van szó, illetve hol helyezkedik el 20 millió forint alatt nem igen reménykedhetünk abban, hogy találunk eladó ingatlant. Viszont, ha rendelkezünk a megfelelő tőkével, akkor is vannak még egyes dolgok, melyekre nagyon fontos oda figyelnünk.

Ez pedig jelen esetben az építési engedély. Az elmúlt években a horvát ingatlanpiacot leginkább, úgy jellemezhetnénk, hogy maga a káosz. Amely abból következik, hogy nagyon sok meglévő engedélynél hiányoznak a szükséges engedélyek. Amikor egy ilyen ingatlant kínálnak eladásra, akkor ez az eladónak kifejezetten gondot nem okoz. Sokkal inkább a vásárlót terheli, főként akkor, ha egy külföldiről van szó.

Horvátországban 2005-től lépett életbe az a törvény miszerint 70 méterre a víztől nem lehet építési engedélyt kiadni. Vagyis bármennyire csábító egy tengerparti ingatlan, ha annak nem szerezhetjük meg a hivatalos papírjait. Legyünk tehát nagyon figyelmesek.

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?