Hova érdemes ellátogatni Naxosban?

A csillogó Égei-tenger közepén elhelyezkedő Naxos a Cyclades-csoport legnagyobb és legtermékenyebb szigete, és mindennek otthont ad, amire szüksége lehet egy görög szigeten – tengerpartok, történelem és kultúra.

Gyakorlatilag több tengerparttal is büszkélkedhet, vannak nyüzsgő, zsúfolt partok, máshol pedig fenyőfákkal borított, elhagyatott tengerpartot találhat, de nem csoda, hogy ez a sziget egykor az évezredes kükladikus kultúra központja volt.

Tény, hogy régebbi, mint a Kréta déli részén található Minoan kultúra; a márvány faragott szobrok sokkal régebbi időkre nyúlnak vissza, mint amikor rájuk találtak. Naxos fővárosa és a fő közlekedési csomópontja, Chora – vagy Naxos City – világos, színes és élénk hely amit minden turista imád.

A kikötőváros ismert történelmi nevezetességeiről, mint például a Kr. e. 6. századi márvány átjáró a Palatia-félszigeten, a Naxos kikötő közepén. Az ősi történelme ellenére Chorában mindig pezseg az élet ezért megéri ide látogatni. Sétáljon az egyik kanyargós, macskaköves sikátorban, amely a helyi éttermekben, valamint szuper boltoknak ad otthont.

A sziget egyik legforgalmasabb tengerpartja, Agia Anna kevesebb, mint négy mérföldre található Naxos városától. Az Agia Anna hosszú homokos partja valójában a folytatása az Agios Prokopios nevű tengerpartnak, és egy távoli helyet biztosít a nyaralók számára, hogy élvezhessék a tengerparti vakációjukat. A napernyők és napozóágyak mindenütt elérhetőek itt, valamint Agia Anna számos egyéb szolgáltatással várja a vendégeket.

A terület furcsa kikötője védelmet nyújt a magas szélektől, így ideális úszóhely mindenki számára. Folytassa az Agia Anna part menti útját délre, és meg fogja találni a csillogó türkizkék vizet és fehér homokcsíkot, amelyet a Plaka tengerpart biztosít. Plaka egykor híres nudista strand volt.

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?