Horvátország területén számos apartman eladó!

Horvátországi apartman vásárlás előtt áll? Ezekre a lényeges dolgokra különösképpen figyeljen oda!

A horvátországi ingatlanokat euró, nem pedig a horvát nemzeti valutájának (kuna) felhasználásával vásárolják meg. Az ingatlanügynökök az árakat euróban jelölik meg, és a tárgyalások ebben a pénznemben zajlanak. Az euró valuta születése előtt az árakat német márkában fizetették, ami azt mutatja, hogy a horvát tengerparti ingatlan nagymértékben nemzetközi árucikk, némileg független a horvát gazdaság többi részétől. Két lehetőség van a külföldi befektetők számára a horvát ingatlanvásárlás során, például vásárolhatnak magánszemélyként.

Az EU-ból a közelmúltban mindenki megkapta a jogot az ingatlanvásárláshoz, ahogyan a horvátországi állampolgárok is rendelkeznek ezzel a joggal. Azok a személyek, akik nem úniós polgárok, hanem kölcsönös ingatlanvásárlási megállapodásokkal rendelkező országból származnak, a horvát igazságügyi minisztérium jóváhagyását igénylik. Időbe telik ( 6 hónap vagy ennél hosszabb is lehet), de időközben engedélyezhetik az ingatlan birtoklását. A jóváhagyás megszerzése után a szerződést a bíróság engedélyezi, és megkapja a tulajdonjogot.

Horvátországban van egy 3% -os ingatlanvásárlási adó, amely esedékes az ingatlan nyilvántartásba vételekor. Ha nem magánszemélyként, akkor vásárolhat egy horvát cégen belül is. Az ingatlanvásárlás alternatív módja Horvátországban egy cég létrehozása, és a cég megvásárolja az ingatlant. 2009-ig ez volt az egyetlen módja a külföldiek vásárlásának, így ez teljesen szokásos. A cég alapítása körülbelül 14 napot igényel, de ennek ellenére továbbra is aláírhat egy adásvételi szerződést a cég megalapozása előtt, és bevonhatja az ügyvédet, a közjegyzőt és a kereskedelmi bíróságot is. Az ügyvédi és a közjegyzői díjak valószínűleg körülbelül 700 euróba kerülnek. Horvátország apartman eladó több helyen is, ezért megéri körülnézni.

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?