Adria-kincsei: Albánia legszebb turisztikai helyei

Albánia még mindig nagyon népszerű turisztikai célpontnak számít, lenyűgöző tájának, érdekes történelmi helyeinek és barátságos embereinek köszönhetően. Az oly sokáig elkülönített és elszigetelt világból Albánia 1991-ben lépett ki, amikor véget ért a kommunista uralom.

Napjainkban a látogatók meglepődnek amiatt, amit az ország kínál; gyönyörű tengerpartokat, lélegzetelállító hegyeket és csillogó tavakat is.

Hosszú és érdekes történelmének köszönhetően Albánia városai és festői vidékei tele vannak csodálatos régi várakkal, római romokkal és oszmán kori mecsetekkel és épületekkel, amelyek az országot díszítik. A barátságos türkizkék vizeivel és a távolba nyúló gyönyörű tengerpartjaival Dhermi egy gyönyörű hely, ahol sok fiatal szívesen nyaral.

A tengerre néző hegyi lejtőn elhelyezkedő város lenyűgöző naplementével büszkélkedhet. Ha egy kellemes estét szeretne eltölteni, akkor próbálja ki a helyi ételeket és italokat miközben a naplementét nézi, biztosan nem fogja megbánni.

Durres, amely régen Albánia fővárosa volt, nem messze található Tiranától az ország tengerpartja mentén. Ez egy nagyon népszerű úticél, ami azt jelenti, hogy egy kicsit zsúfolt a nyár folyamán. Az Adriai-tenger egyik legnagyobb kikötőjével a város egy kicsit fáradt és talán túlzottan fejlett is, bár a strandon mindenki élvezheti a bárokat és éttermeket is. A tengerpart mentén rengeteg étterem található, amelyek ízletes, friss tenger gyümölcseit kínálnak.

Lenyűgöző elhelyezkedéssel a Jón-tengeren Sarande-ban egész évben meleg az időjárás, csillognak a vizek és nyugodt az élet is.Míg a tengerpart kevésbé fejlett, rengeteg szép része van Sarandának, hiszen rengeteg bár, étterem és ajándékbolt áll rendelkezésre. A városban található ősi romok mellett a Sarande környéke tele van történelmi helyekkel és természeti szépségekkel, így kiváló helyszínként szolgálhat a régió felfedezéséhez.

Vélemény, hozzászólás?