Mikre figyeljünk különösképpen, ha Horvátországba szeretnénk utazni?

A magyar turisták egyre nagyobb számban választják a horvát tengerpartot arra, hogy kiránduljanak vagy egy kicsit kikapcsolódjanak a családdal együtt. Az egyik legnagyobb előnye, hogy itt található a közelben.

Ám ezen felül még számos más báját is megemlíthetjük, mint pl. szép, friss a levegő, fenyves erdő övezi, tiszta a víz, nagyon kultúrát helyek fogadják a turistákat, mindenki barátságos és nagyon sok kulináris élményben lehet részünk.

Mivel itt található a szomszédban, így akár maximum 5-6 órás autó utat követően már meg is érkezhetünk a kinézett célpontra. Viszont azok számára, akik először utaznak ebben az országba fontos elmondani, hogy nyári hónapokban a határátkelők legtöbb esetben túlzsúfoltak, így ennek köszönhetően akár több órás várakozással is számolni kell. Itthonról nem érdemes felpakolni, mivel kint is ugyanolyan termékeket tudunk vásárolni.

Sőt a helyi piacon különleges alapanyagokra is lelhetünk, kedvező áron. A fizető eszközök között már az Euró hivatalosnak számít. Vagy akár a bankkártyás módot is választhatjuk, melyet szintén egyre több helyen elfogadnak.

Utazás autóval Horvátországba

A gyorsabb érkezés szempontjából javallott az autópályákat választani, ám minden esetben igyekezzünk betartani a szabályokat. Mivel a helyi hatóság nem pihen és rögtön lecsap, ha valamilyen szabálysértést végzünk. Ma már szinte nyaralás alkalmával sem tudunk meglenni az internetes kapcsolat nélkül, így ma már mindenki örömére lemondhatjuk, hogy ez egyes hálózatokon belül ingyenesé vált.

Ugyanis a szomszédos ország is az Unió tagja. Ami még ezen felül igen fontos lehet, hogy biztosításról sem feledkezzünk meg. Amennyiben rendelkezünk érvényes európai egészségügyi kártyával, akkor azt Horvátországban is felmutathatjuk sürgős esetekben.

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?