Tippek, melyeket érdemes betartani egy horvátországi nyaralás alkalmával

Nyugodt szívvel mondhatjuk azt, hogy a magyar emberek egyik kedvenc kiránduló helye az Horvátországban található. Amely többek között annak is köszönhető, hogy viszonylag közel van, így akár pár napra is érdemes átugrani a szomszédba.

Az Adriai felhőtlen kikapcsolódást nyújt az ide érkező turistáknak. Igazán szép környezettel, tiszta tengervízzel, barátságos vendéglátókkal és finom ízekkel várják az ide érkezőket. Ám amennyiben itt szeretnénk eltölteni pár csodás napot, akkor nem árt felkészülni rá, hogy az ott alvásért, és az éttermekben való étkezésért igen borsos árat kell fizetnünk.

Viszont nem éri meg otthonról felpakolt hűtőtáskával neki indulni a hosszú útnak, ugyanis a kint található piacok és szupermarketek ugyan olyan áron kínálják a termékeket, mint amivel itthon is találhatunk. Főként azért sem célszerű romlandó ételből bekészíteni, mivel számolnunk kell azzal, hogy a határon legtöbb esetben hosszasan kell várakozni.

Van, hogy akár órákat is a megnövekedett forgalom miatt. Amennyiben a több órás utat szeretnénk minél rövidebb idő alatt megtenni, akkor érdemes autópályán tenni azt. Viszont azzal számolnunk kell, hogy ezt a gyorsaságot meg is kell fizetnünk, ugyanis az autópályadíjak nem olcsóak.

Amire meg utazás közben figyelni kell, hogy a szabályokat mindenképp tartsuk be. Ugyanis a horvát rendőrök nem tűrik a vagánykodást, egyből keményen büntetnek. Ami pedig a fizetést illeti, ma már nem feltétlen kell váltani a helyi pénznemre.

Ugyanis az Euró hivatalos fizetőeszköznek számít, többek között nagyon sok helyen kártyával is megoldhatjuk a fizetést. Amely nem csak kényelmesebb, de a kezelési költségek alól is mentesülhetünk.

És, ha úgy döntenénk, hogy huzamosabb időt szeretnénk itt tölteni minden évben, akkor mindenképpen egy nyaraló vásárlás a jó megoldás lehet. Ha egy eladó nyaraló Horvátország területén az álmunk, akkor mindenképpen érdemes felkeresni a kftkreator.hu/adria weboldalát, ahol számos Horvátországi nyaraló közül válogathatunk kedvünkre.

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?