Dél-Horvátország legszebb helyei

Nem meglepő, hogy az utazók Dél-Horvátországba vágynak, hiszen Dalmácia környéke lenyűgöző kavicsos strandokkal, sok szép szigettel, gyönyörű hegyekkel, kiváló pincészetekkel és csodálatos ősi romokkal büszkélkedhet.

A kerékpározás, a kajakozás és a vitorlázás csak néhány a népszerű tevékenységek közül, melyeket a gyönyörű déli Dalmáciában élvezhet.

Split egy nyüzsgő város, a második legnagyobb Horvátországban. A Dalmáciában található Split-et évek óta elsősorban közlekedési csomópontként működött, ma azonban az utazók felfedezhetik, hogy ez a part menti mediterrán város rengeteget kínál. Split legismertebb látványossága a Diocletianus-palota. Ez a nagy és terjeszkedő komplexum a római időkből származik, és több mint 200 otthont tartalmaz.

Split otthont ad a Szent Domnius-székesegyháznak. Nem kell fiatalnak, gazdagnak vagy híresnek lenni, hogy élvezze Hvarot, de természetesen nem árt, ha bele akar illeszkedni az itteni lakosok közé. Hvar városa híres középkori utcáiról és izgalmas éjszakai életéről. De ez nem csak egy parti sziget. Hvar még a levendula mezőkről, barlangokról és érdekes látnivalókról is ismert, mint például a 16. századi erőd, Fortica és egy ferences kolostor valamint múzeum.

Dubrovnik nem Horvátország fővárosa, sem az ország legnagyobb városa. De vitathatatlanul Horvátország leghíresebb úticélja és ez az egyik legszebb városa egyben. Az Adriai-tenger gyöngyszemeként ismert, lenyűgöző város falazott óvárosa márvány utcákkal büszkélkedhet, és híres a narancssárga tetővel koronázott fehér épületeiről.

Dubrovnik óvárosán keresztül sétálva a gótikus, reneszánsz és barokk időszakokból maradt gyönyörű, jól megőrzött épületeket láthat. Ezen kívül a város az Adriai-tengeren található – ami egyszerűen lenyűgöző hátteret ad egy már amúgy is lenyűgöző városnak.

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?