Isztria legnépszerűbb úti céljai

Horvátország északnyugati sarkában helyezkedik el Isztria, amely a nyaralók és a fenséges gasztronómia szerelmeseinek körében nagy népszerűségnek örvend.

A sziklás strandok és a hegyvidéki területek váltják egymást, ezzel sok turistát vonzanak a környékre. A horvát borok és kulináris élvezetek rajongói legalább olyan gyakran választják e területet, mint azok, akik a hamisítatlan horvát tájak és építészet szépségeit szeretnék látni.

Novigrad, az érintetlen horvát csoda

Olyan várost keresel, ahol nincsenek turisták, és tulajdonképpen a maga természetességében csodálhatod meg a lazacszínű tetős házakat, az halászfalvak álmos varázsát és persze a történelmi múltra visszatekintő építészetet?

A helyi múzeumban és a templomokban lenyűgöző műemlékgyűjteménnyel találkozhatsz, de a naplemente szépségeiről sem érdemes lemaradni. Mivel a területet a turisták nem látogatják gyakran, így a szálláslehetőségek is korlátozottak, de mégis találhatsz akár teniszpályával és középkori várfalakkal rendelkező hotelt is.

Bale, a gasztronómia rajongóinak

Bale az édes borok és a kulináris élvezetek kedvelői számára javasolt. A környékben kitűnő kerékpártúrák tehetőek. Fazana szintén egy eldugott csodás hely, ahol a vallási emlékhelyek éppen úgy megtalálhatóak, mint a bizánci palota romjai.

Érdekesség, hogy több mint kétszáz dinoszaurusz lábnyomot találtak itt. Területén számos ritka állatfaj is megtalálható, Safari Parkjában pedig a világ minden tájáról származó egzotikus állatokat lehet látni. Hajókirándulás alkalmával is érdemes felkeresni Fazana területét.

Rovinj, a Földközi-tenger legromantikusabb városa

A kis tengerparti város számos kulturális és történelmi látványossággal rendelkezik, de elsősorban nem ezek miatt kedvelt.

Népszerűségét főként a város romantikus hangulatának köszönheti, melyhez remek gasztronómia is társul. A pizzák, tészták és rizottók mellett édes borok társaságában élvezheted a Rovinj szépségeit.

Pula történelmi látnivalókkal

Pula az Isztria legnépszerűbb célpontjának számít. A történelmi nevezetességek mellett citadellák, tomplomok és kolostorok is sorakoznak területén, de éttermei is mindenképpen figyelmet érdemelnek. A közelben levő Porer világítótoronyban akár szállást is foglalhatsz, ha valami különlegesre vágysz.

Horvátország tulajdonképpen szezontól függetlenül remek választás. Ha a fürdőzésre nem is mindig akad lehetőség, de látnivalói és programkínálata bármikor felejthetetlen élményeket kínál.

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?